На адресу Рівненської ОДА надійшов лист від Міністерства культури України щодо Меморандуму про єдину Україну та єдину Українську Помісну Православну Церкву.

В документі за підписом Міністра культури Євгена Нищука, зокрема, йдеться: «Цей історичний факт підписання чинними ієрархами церков Рівне нщини спільного офіційного документу має знаменувати нову сторінку як взаємовідносин церкви і держави, так і православних церков, які мають спільне коріння від Володимирового хрещення».

Мінкультури також повідомляє про свою підтримку вищезазначеної ініціативи. «Вважаємо, що апробована модель може і має стати зразком для застосування в інших регіонах України, зокрема тих, де до сьогодні можемо констатувати збереження певного рівня напруженості у стосунках між окремими релігійними спільнотами», - зазначається в листі.

Окрім того, в Мінкультурі переконані, що «цей Меморандум заслуговує на те, аби стати предметом ретельної уваги та обговорення під час наступного засідання Всеукраїнської Ради церков та релігійних організацій України та бути покладеним в основу рекомендацій зацікавленим сторонам».

Про це йдеться на сайті Рівне нської ОДА.