26 листопада фахівці Головного управління Держслужби з НС спільно з працівниками навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності провели практично-показове заняття з головами сільських рад Рівненщини на тему: «Як діяти у разі розлиття ртуті з розбитого ртутного термометра або лампи».

Фахівці розповіли присутнім, що ртуть – це метал, який відноситься до найвищого класу небезпеки і при кімнатній температурі перебуває в рідкому стані. Пара ртуті дуже отруйна для організму людини. Досить найменшої кількості пари ртуті при її розливі або зберіганні у відкритій посудині, щоб отруїтись. Дуже небезпечна ртуть, розлита на підлозі. Падаючи на підлогу, вона розбивається на велику кількість дрібних краплин, які потрапляють у щілини і можуть протягом тривалого часу отруювати повітря в приміщенні.

Після усної частини заняття, рятувальники продемонстрували учасникам заняття способи та засоби, за допомогою яких можна безпечно вилучити розлиту ртуть, а також наголосили, що про випадки виявлення розливу ртуті необхідно обов’язково повідомляти органи місцевої влади, територіальні підрозділи пожежно-рятувальної служби та правоохоронців.

Про це повідомили на сайті ГУ ДСНС України у Рівне нській області

pic

pic

pic