Задовольняти потреби української армії в зимовий період продовжують волонтери. На Рівненщині добровольці окрім заготівлі продуктів та засобів обігріву, почали шити маскувальні костюми. Для більшості волонтерів це - новий вид ремесла, який опановують вже у процесі роботи. За кілька днів майстрині виготовили близько сотні маскхалатів для бійців.

Сімейну майстерню на дому з пошиття зимової маскувальної форми для військових облаштували Віта та Ольга. Мати з дочкою швейною справою ніколи не займались, шили лишень для себе. Спочатку навіть сумнівалися чи впораються з пошиттям для військових.

Тканину від волонтерів жінки отримали кілька днів тому. Напередодні почали працювати, викроїли костюм, та вже і зшили. Тепер роздивляються відшиті зразки професійними майстринями. Кажуть, усе потрібно робити правильно, економно і на совість.

Низ маскувальних штанів для військових пошитий з двох частин. Внутрішню потрібно заправляти у берци, а верхня частина захищатиме від снігу. Вцілому, зізнаються жінки, шити не складно.

На пошиття одного костюму майстрині витрачають чотири метри тканини. Її волонтери закупили на складі у Вінниці, усього 800 метрів. Волонтери підрахували: один маскувальний костюм обходиться у 115-120 гривень. Вартість готових виробів у продажу доступна за 220-550 гривень. Тому волонтери "Допомога армії Рівне " вирішили самі організувати пошиття маскхалатів.

Готову амуніцію волонтери передадуть військовим у зону АТО. Вони впевнені, таку форму нині потребують розвідгрупи та снайпери.