Відчуваєте, що ваші стосунки рухаються до фіналу? Без паніки! Є кілька надійних способів, які допоможуть зберегти ваші трепетні почуття.

1. Дівчата — істоти незрозумілі й до абсурду ранимі — і це нормальні, спокійні міс без якихось комплексів і проблем, а що казати про вразливих? Від твоїх слів залежить дуже багато, тим більше, якщо ти їй уже подобаєшся. Дівчата часто формують власну думку про себе не без твого впливу. Так що краще не формуй у коханої комплексів.

2. Намагайся прислухатися до неї і зауважувати якісь раптові зміни в її настрої. Вона ухиляється від зустрічей, намагається відшити? Щось тут не так! Запитай — краще відразу привчити одне одного говорити всю правду.

3. Завжди залишайся собою! І не потрібно соромитися своїх недоліків, коли намагаєшся привернути увагу дівчини, яка сподобалася! Вона начитаніша за тебе чи життя її сповнене подій? Знайди в собі те, що змусить її відвести полум’яний погляд від своїх ідеалів. Можливо, ти як ніхто вмієш бринькати на гітарі чи маєш тонке почуття гумору?

4. Якщо можеш, бери дівчину із собою на якісь свої заходи. Не сподобається — наступного разу не візьмеш, але перевірити можна!

5. Якщо за тобою бігає якесь дівчисько, реагуй адекватно! Поважай її почуття і в жодному разі не насміхайся — навіщо завдавати болю і наживати ворогів? Постарайся не звертати на неї уваги і не давати надії.

6. Формуючи думку про дівчину, покладайся тільки на свій погляд і смак.

7. Пам’ятай, що підлітковий цинізм, брутальність, неповага до дівчини — не що інше, як ознака невпевності в собі.

8. Твій зовнішній вигляд — це показник твоєї самооцінки. Носи все, що подобається, нехай це буде футболка на п’ять розмірів більша, але вона повинна бути чистою! Зазвичай охайний хлопець завжди викликає повагу.

9. Ніколи не зустрічайся з дівчиною з жалю чи з честолюбства! Тобі має бути цікавою, потрібною і дорогою тільки вона сама! Це аксіома.

10. Придивися до її друзів — це можуть бути дуже цікаві люди, тим більше, якщо їх вибрала вона... А от з її подругами не воюй ніколи — рано чи пізно їй доведеться когось з вас вибрати — і не факт, що тебе.

11. Ніколи не обговорюй своєї дівчини з друзями, а особливо її недоліків. Краще стосунки з’ясовувати наодинці й ніколи — у присутності її подруг.

12. Якщо тобі сподобається дівчина, будь чесним перед собою! І не намагайся лізти зі шкіри, щоб довести їй, що ти до неї байдужий і взагалі думаєш тільки про свій комп’ютер. Звичайно, “чим менше ми кохаєм жінку, тим більше ми подобаємось їй”, але і цією чарівною формулою не можна зловживати!

13. Не варто на очах у дівчини усувати всіх щасливих суперників методом “хук праворуч, хук ліворуч”. Це тільки в передачі “У світі тварин” самки захоплено спостерігають за битвою самців. До того ж дівчині завжди приємно думати: “Це я його сама вибрала, зі ста вісімдесяти дев’яти претендентів...”. А отут ти все вирішуєш за неї.

14. Навіть якщо ви знайомі давно, ніколи не переставайте радувати одне одного! Просто будь з нею щирим! Якщо хочеш, зроби їй щось приємне, зроби, але не відкладай це на потім!

15. І головне — наважся! Наважся кохати, зробити перший крок, освідчитися, бути з нею разом! І роблячи цей дивний, запаморочливий крок назустріч дівчині, яку ти вибрав, пам’ятай тільки одне: найстрашніше, що вона може зробити, — це відмовити тобі. Та й це ще не кінцевий пункт вашого шляху. Найцікавіше тільки починається...