Психологія стосунків базується на любові, спільності інтересів і цінностей обох (пари), їх здатності знаходити розумні рішення в різних конфліктах, бажання бути разом. Але це важкий шлях, що вимагає від закоханих максимуму зусиль. Тому дуже багатьох хвилює питання, як зберегти стосунки щасливими протягом десятиліть?

8 постулатів для обох

Основний принцип здорових відносин - любити іншу людину такою, якою вона є. Але якщо обидва партнери будуть пам'ятати про ці 8 постулатів, життя стане набагато простішим і яскравішим. Для обох.

Перевірте, чи у ваших стосунках все гаразд:

1. Коли дві людини вступають в любовні відносини, життя кожного з них стає більш насиченим, повнішим і радісним.

2. Немає провокації ревнощів. Люди і без того схильні до ревнощів з різних причин: невпевненість у собі (як результат, у партнері), комплекси, суперництво, - тому не слід свідомо викликати це почуття.

3. Люблячий чоловік не вимагає від партнерки доказів почуття у відповідь. При здорових любовних відносинах обидва партнери перебувають в однакових умовах по відношенню один до одного.

4. Немає бажання змінити партнера. Якщо ви хочете змінити людину - насправді Ви не любите її. Ви хочете її виправити під себе, зробити її зручнішою для себе. І любите ви в цьому випадку теж тільки себе.

5. Любов повинна робити людину щасливою, але присутність вашого обранця ще не гарантує вам щастя. Тільки ви самі здатні робити себе щасливими або сумними.

6. Повна непередбачуваність партнера розхитує нерви і вбиває почуття. Абсолютна передбачуваність вбиває почуття і наводить сіру нудьгу. Вибирайте золоту серединку.

7. Щоб знайти щастя як величину постійну, потрібно любити розумно і бути готовим до компромісів. Якщо партнер мовчить у відповідь на ваше обурення, це не означає, що він слабкий, не означає, що байдужий. Це означає, що у нього є руки, в яких він себе тримає.

8. Пам'ятайте: щоб вийти заміж за принца на білому Мерседесі, потрібно самій бути принцесою в червоному Порше. Ваші життєві цінності з більшості питань повинні збігатися, інакше нескінченні суперечки не дадуть вам спокою і внутрішньої гармонії любовних відносин.