27 листопада 2014 року у приміщенні Рівненської обласної державної адміністрації з ініціативи Школи політичної аналітики «Поліс» та кафедри політології Національного університету «Острозька академія» відбувся круглий стіл на тему: «Розробка стратегії регіонального розвитку в Рівненській області: досягнення та перспективи».

У заході взяли участь представники департаменту економічного розвитку і торгівлі Рівне нської облдержадміністрації, управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, Громадської ради при облдержадміністрації, освітніх закладів, громадських організацій та засобів масової інформації.

У результаті обговорення експерти та учасники заходу дійшли висновку, що необхідно застосовувати прозорі, статистично обґрунтовані критерії розподілу фінансового ресурсу в рамках програм та вирівнювання розвитку регіонів, заохочувати співфінансування. Особливу увагу варто приділити ефективній комунікаційній підтримці програми регіонального розвитку (інформаційний супровід, моніторинг та оцінка проектів, що отримали допомогу; роз’яснення для потенційних одержувачів).

Директор департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Ігор Тимошенко зазначив, що стратегію розвитку Рівне нської області визнали однією з кращих в Україні і тому частково профінансують за кошт Євросоюзу. Близько 120 експертів з різних сфер життя розробляли цей проект протягом дев’яти місяців, проаналізували сильні та слабкі сторони регіону, розглянули півтори сотні проектних пропозицій. Найкращі з них доопрацюють та представлять у вигляді плану тактичних кроків.

Експерт школи політичної аналітики «Поліс» Віталій Лебедюк зауважив, що варто вивчити досвід Ізраїлю, де попри сорокарічну війну, економіка держави розвивається. Тобто головний акцент був зроблений на формування інноваційного продукту, що сприяє залученню інвестицій. В Україні є відповідний потенціал,але він потребує державної підтримки та чіткої державної стратегії.