Під будівлею Нацбанку у Рівному близько 50-ти рівнян вимагали стабілізувати курс гривні. Серед вимог і звільнення голови Національного банку України Валерії Гонтарєвої.

Люди обурені: ті хто взяв кредити по 5,05 грн за долар тепер змушені платити по курсу більше 16 гривень.



pic

pic

Рівняни вимагали, аби до них вийшов начальник управління Національного банку України в Рівне нській області Іван Чух. Втім, пікетувальники його так і не дочекались.

До рівнян вийшов заступник начальника управління Нацбанку Віталій Брик, якому вручили звернення з вимогами протестуючих.



pic

Першу тезу Віталія Брика про те, що основна функція Нацбанку - це підтримання стабільності національної одиниці, люди зустріли криками "Ганьба!".

Банкір пообіцяв розглянути звернення і передати його столичному начальству.



pic

pic

pic

Основні вимоги звернення:

1. Надати інформацію з приводу об`єкту рефінансування НБУ приватних банків 2008-2014 років та суму повернення наданих коштів по кожному конкретному комерційному банку

2. Звільнити з посади та притягнути до відповідальності голову НБУ Гонтареву В.С."

3. Притягнути до відповідальності екс-голову НБУ, а нині народного депутата ВРУ за списком БПП Кубіва С. за некваліфіковані дії на посаді голови НБУ що призвели до значного знецінення національної валюти і статків народу України.

4. Провести перерахунок залишків валютних кредитів фізичних осіб- позичальників у гривню по курсу на момент видачі валютних кредитів.

5. Оскільки Верховна Рада України - це не місце уникнення покарання за скоєні злочини, вимагаємо зняття депутатської недоторканості з народних депутатів."

Джерело: Інтернет-портал "ЧаРівне .інфо"

pic

pic



pic