46 років працює у Дубровиці дитяче відділення районної лікарні. І попри те, що цілий рік майже всі ліжка у ньому зайняті, пацієнти та й самі медики констатують: капітального ремонту у відділенні не проводили жодного разу. Та й медичним обладнанням оснащене лише на половину від потреби. Аби привести відділення до ладу та закупити необхідне устаткування потрібні мільйони. Де їх шукатимуть. цікавилась Ірина Ничипорук.

Дубровиччанка Інна з семимісячним Володею тиждень лікуються у дитячому відділенні районної лікарні. Кажуть: лікують добре, персонал ввічливий та кваліфікований. А от ремонту у закладі бракує. І хоч вікна у палатах вже сучасні, меблі та матраци бажають кращого.

Дитяче відділення Дубровицької районної лікарні побудоване ще у 1968 році. Відтоді капітальний ремонт тут не проводився. Тому його чекають з нетерпінням. Та ще більше потребують обладнання. Адже те що є вже давно застаріле.

У скільки саме обійдеться закупівля нового обладнання говорити складно, наголошує головний лікар. Каже, орієнтовно на це потрібно від 800 тисяч до мільйона гривень. Ще стільки ж потрібно й на ремонт відділення, і це за розцінками 2013 року.

За ці гроші планують не лише приміщення відремонтувати, а й закупити нові меблі, матраци та білизну. Головний лікар каже: нині допомагають спонсори, але цього мало. Тож кошти на ремонт та обладнання проситимуть і у районному і обласному бюджетах.