Такий автомобіль подарували до дня боротьби зі СНІДом . Мікроавтобус «IVECO», облаштований сучасним медичним обладнанням для тестування та надання медико-консультативної допомоги ВІЛ-інфікованим, отримав обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом.

- За допомогою цього автомобіля жителі віддалених районів Рівне нщини отримають якісні профілактично-лікувальні послуги. Для цього у салоні транспортного засобу є усе необхідне. Він також обладнаний кріпленням для транспортування поранених. У мобільній лабораторії можна провести дослідження на ВІЛ-СНІД методом ІФА, - зазначила керівник обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Олена Гандзюк.

Разом з тим, у центрі облаштовано сучасну ПЛР-діагностичну лабораторію, обладнання якої дозволяє визначити на 98 відсотків, чи є вірус імунодефіциту в крові. Відтак важливі для ВІЛ-інфікованих пацієнтів обстеження проводитимуться на місці. Кошти на закупівлю обладнання лабораторії у сумі 70 тисяч євро виділила американська фірма «Abbot».

Довідково. На Рівне нщині зареєстровано 2380 випадків ВІЛ-інфікування, з яких 396 особам встановлено діагноз СНІД. ВІЛ-інфекційними вагітними жінками народжено 422 дитини, серед яких 20 дітей з підтвердженим ВІЛ-статусом.

Про це повідомили на сайті Рівне нської ОДА.