Взимку ми повинні звернути особливу увагу на те, що ми їмо. Протягом цього періоду організм намагається накопичити більшу кількість жиру для захисту від холоду. Взимку це значно знижується у зв'язку з нашою фізичною активністю. З цих причин можна легко набрати додаткову вагу.

Щоб взимку уникнути і запобігти збільшенню ваги , необхідно дотримуватися певних правил.

- Регулярне харчування з інтервалом у три години. Таким чином, у нас є хороший обмін речовин, а наша жирова тканина додається набагато повільніше. Не забувайте про сніданок, тому що це найважливіший прийом їжі в день. У ранкове меню включайте хліб з непросіяного борошна, йогурт, мюслі і фрукти, пісне м'ясо, овочі.

- Чи не їсти досхочу, ви повинні встати з-за столу з легким відчуттям голоду.

- Пийте багато води, оскільки у нас буде хороший обмін речовин і виведення накопичених токсинів з організму. Їжте гарячі страви особливо супи з великою кількістю овочів, які дають відчуття ситості.

- Уникайте жирного, смаженого м'яса. Краще замініть це куркою, індичкою або пісної яловичиною.

- Також відмінним варіантом є смажені або сушені фрукти. Фрукти, що сприяють ефективному зниженню ваги - це грейпфрут, ананас, мандарин, лимон, яблуко, кавун, гранат і так далі. У цей період, наш організм потребує великої кількості вітамінів і мінералів для того, щоб впоратися з різними інфекціями.

- Найбільш важливо взимку не залягати в сплячку, а рухатися, займатися спортом і радіти життю.

Джерело: yak-vsi.com