Зловмисники телефонують до громадян і представляються слідчими міліції. Розповідають про родичів, які потрапили у біду і вимагають сплатити гроші за порятунок. Аналогічна ситуація сталася з двома жителями сіл Рівненського району. Щоправда на гачок зловмисників потрапили не всі.

До жительки села Біла Криниця зателефонував незнайомець. Представився слідчим міліції. Повідомив, що онук 63-річної жінки скоїв правопорушення і треба 1 000 доларів США на його визволення.

Сума для жінки не підйомна, тому сказала, що зможе дати лише 1 500 гривень. Зловмисник добре підготувався, і щоб пенсіонерка не мала змоги передзвонити онукові і перевірити, чи дійсно з ним сталася біда, чоловік наказав не класти слухавку і діяти, як він скаже. Через деякий час біля будинку Антоніни стояв автомобіль однієї із служб таксі. І як тільки жінка віддала гроші водію – зв'язок обірвався. Як виявилось пізніше, онук спокійно відпочивав на риболовлі, тому потерпіла звернулась до міліції.

Така ж ситуація виникла і у 53-річного Василя із села Зоря. Тільки учасником сюжету нібито став його син. У батька шахраї стали вимагати 1 500 гривень за порятунок хлопця. Але чоловік, доки розмовляв із зловмисником, зумів подзвонити до сина зі стаціонарного телефону. Коли виявилось, що з ним усе гаразд, просто попрощався із шахраєм.

Громадяни, будьте обережні зі своїми коштами. Особливо тепер, коли в країні тяжке економічне становище, подібні шахрайські дії можуть стати все частішими і більш різноманітними. При будь-якій підозрі, що Вас намагаються ошукати, одразу звертайтесь на гарячу лінію «102», де Вам повідомлять, чи дійсно близька людина потрапила в біду.