Як стало відомо, 28 листопада 2014 року ПАТ «Рівнеазот» отримало повідомлення від Рівненського лінійного відділенняя Управління магістральних газопроводів філії УМГ «Львівтрансгаз» з вимогою припинити споживання природного газу з 3 грудня 2014 з 12.00 години, посилаючись на відповідні листи НАК «Нафтогаз України» від 21.11.2014 №6-7584/1-14 та ПАТ «Укртрансгаз» від 18.11.2014 №11350/64-001. А це, у свою чергу, зумовлює повну зупинку даного підприємства.

У зв’язку з цим, секретар Рівне нської міської ради Андрій Грещук офіційно звернувся до Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка та міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина.

- ПАТ «Рівне азот» - одне з найбільших промислових та бюджетоутворюючих підприємств міста Рівного, частка якого в загальноміських обсягах реалізації промислової продукції складає більше 40%. На підприємстві працює понад 4000 громадян міста та щомісячні надходження до міського бюджету складають 3,5 - 4 млн.грн. Крім того, на очисних спорудах цього підприємства очищається 70 % господарсько-фекальних стоків міста Рівного, - йдеться в листі.

Як наголошується в офіційному документі, припинення постачання природного газу підприємству та його повна зупинка призведе до виникнення негативних наслідків, зокрема: невиконання підприємством зобов’язань з постачання продукції за укладеними договорами та Графіку виробництва і постачання мінеральних добрив для проведення комплексу літніх польових робіт 2015 року; скорочення близько половини працівників даного підприємства із-за відсутності достатньої кількості обігових коштів для виплати заробітної плати; скорочення надходжень в бюджет міста, а також припинення робіт з очищення каналізаційних стоків міста.

- Враховуючи вищевикладене, з метою недопущення погіршення фінансового стану міста, зростання соціальної напруги в громаді та виникнення непередбачених екологічних наслідків просимо Вас вжити всіх необхідних заходів для попередження зупинки ПАТ «Рівне азот», -наголошується в листі до урядовців.

Про це повідомили на сайті міського голови Рівного.

pic