Справжню криївку для бійців АТО зробили із вантажного контейнера. Здолбунівські залізничники власними силами переобладнали списаний 20-тонний контейнер під цілком придатне до життя приміщення. Його оснастили електропроводкою та пічкою-буржуйкою. Як виглядає криївка 21 сторіччя бачила наша журналістка.

Цей 20-титонний контейнер зовні від своїх родичів відрізняється лише димарями. Втім в середині - це справжнє житлове приміщення, у якому можуть прихиститися 16 чоловік. Оснастили його працівники Здолбунівського вагонного депо у вільний від роботи час.

Списаний контейнер всередині оббили деревом, провели електрику, встановили двоповерхові лежаки та буржуйку власного виробництва. Стіни ж прикрасили патріотичними картинами. Обіцяють, додадуть сюди ще й дитячі малюнки, аби підтримати бойовий дух вояків.

Такі контейнери, які здолбунівські розробники називають не інакше, як криївками, планують встановити на блок-постах. Тут солдати зможуть і зігрітися, і приготувати їжу, і відпочити. Військові кажуть: саме підтримка людей дає сили не поступатися ворогові.

Аби криївка стала справжнім і надійним прихистком для вояків, її перед відправленням на Схід освятили. Так само як і партію патріотичних міні-буржуйок, виробництва здолбунівських залізничників. У Здолбунові планують виготовити іще з десяток таких криївок.