Оголошено підозру слідчому міліції, внаслідок службової недбалості якого було викрадено 130 кг бурштину і 80 тис дол США.

Прокуратурою Рівне нської області слідчому слідчого управління УМВС України в Рівне нській області повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинило тяжкі наслідки).

Встановлено, що капітан міліції, неналежно виконуючи покладені на нього службові обов’язки через несумлінне ставлення до них, не забезпечив належне збереження, а саме − бурштину загальною вагою понад 130 кг та грошових коштів у сумі 80 тис дол США, що були вилучені у ході розслідування кримінального провадження за фактом незаконного видобутку бурштину та зберігалися у його робочому кабінеті.

Як наслідок − гроші та майно 26.11.2014 були викрадені з приміщення УМВС України в Рівне нській області невстановленими особами.

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Слідчими прокуратури Рівне нської області проводиться комплекс слідчих дій, спрямованих на встановлення фактичних обставин кримінального правопорушення з метою притягнення до відповідальності винних службових осіб органів внутрішніх справ.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Рівне нської області