Вже триває опалювальний сезон, а пічне опалення завжди створювало і створює чимало проблем населенню, особливо в сільській місцевості, де в кожному будинку є піч - об'єкт підвищеної пожежної небезпеки. Тому варто ще раз нагадати правила пожежної безпеки при експлуатації печей.

Перед початком опалювального сезону всі печі повинні бути відремонтовані і ретельно перевірені. Пам'ятайте - наслідки пожежі непорівнянні з витратами на ремонт вашого «домашнього вогнища». Щоб уникнути біди, не слід залишати без нагляду розтоплені печі та накаляти їх, також експлуатувати печі без протипожежної розділки, використовувати для розпалювання печей легкозаймисті та горючі рідини. Відзначимо, що пічні пожежі діляться на дві групи. По-перше, причиною загоряння може бути порушення правил влаштування печі.

Наприклад, недостатні відстані між димарем печі і дерев'яними конструкціями перекриттів будинку. Сюди ж можна віднести відсутність підтопочного листа, в результаті чого через випад вугілля загоряється підлога. Інша проблема - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печі. Також часто закінчується пожежею розпалювання печей бензином, гасом та іншими легкозаймистими рідинами. Крім того, не можна топити печі з відкритими дверцятами, сушити на них одяг, дрова та інші матеріали, а поверхні опалювальних приладів і димових труб необхідно систематично очищати від пилу і білити. Виявлені в печі тріщини і неполадки необхідно своєчасно усувати.

Головне управління ДСНС в області застерігає мешканців краю дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки в побуті. Не допускайте використання для обігріву приміщень несертифікованих та саморобних нагрівальних приладів, газових кухонних плит. В разі використання серійних нагрівальних пристроїв прослідкуйте за тим, щоб вони були встановлені таким чином, щоб уникнути перекидання, обмежте доступ до них дітей. Про це повідомили на сайті ГУ ДСНС України у Рівне нській області

pic

pic