Колишню жіночу консультацію на Драгоманова 9, вже почали ремонувати для служителів Феміди. Першочерговий кошторис погоджений з Мін'юстом, гроші виділені і будівля оновлюється. Але не все так просто, адже є охочі, створити у цьому ж приміщенні обласний художній музей. Про всі подробиці перипетій навколо історичної для міста будівлі - у нашому сюжеті.

У кабінеті голови Апеляційного суду Рівного Олега Полюховича ніде яблуку впасти. Служитель Феміди скликав прес-конференцію аби прояснити ситуацію щодо нового приміщення Апеляційного суду області, на Драгоманова 9. На початку цього року управління комунальної власності Рівне нської міськради уклало договір позички терміном на 49 років про передачу Апеляційному суду Рівне нської області цього приміщення. За словами судді, власником, все одно залишається територіальна громада міста.

Ремонтувати приміщення колишньої жіночої консультації судді вже почали. Через дах, який знаходиться в аварійному стані.

Служителям Феміди гроші виділятимуть з держбюджету. Тільки на дах, який планують відремонтувати до кінця цього року, судді отримали майже мільйон гривень. А всього за попередніми оцінками капітальний ремонт будівлі обійдеться у 30 мільйонів. Остаточні строки закінчення ремонту не знають, кажуть - це залежить від фінансування. Як відомо, це саме приміщення "облюбували" і місцеві митці. Вони тут хотіли створити обласний художній музей. Кошти на облаштування каже художник Віктор Гвоздинський також би знайшли.

Найбільш невтішним є те, що у самого приміщення немає цих двох-трьох років. Воно дійсно знаходиться у занедбаному стані. За рік два, від історично цінної для міста будівлі, може просто нічого не залишитися, ажде за всі роки Незалежності його жодного разу не ремонтували. Проте активісти-художники готові йти далі. Звертались навіть до перших осіб країни з приводу створення музею, який берегтиме художню спадщину Рівне нщини.

Альтернативні варіанти суддям дійсно пропонувалися - це «Рівне відеокіно» на вул. Кавказькій, та ділянку на 16 липня, але поки пропонували, на тому місці вже облаштували автостоянку. А перший варіант не влаштовує самих суддів. Також є варіант на Дубенській-Чернишова, але в цьому випадку треба погодження апеляційного суду і Міністерства агрополітики. Про подальшу долю місцевої пам'ятки історії ми повідомлятимемо вас у наступних випусках новини на Першому місцевому.