Міненерговугілля сподівається на добровільне обмеження людей в споживанні електроенергії

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин заявляє про можливість пом'якшити графіки обов'язкових відключень за рахунок добровільних обмежень електроенергії споживачами. Про це він заявив на брифінгу в Кабміні, передає Інтерфакс-Україна.

"Я запланував (можливо, це відбудеться сьогодні або завтра) провести нараду з міськими адміністраціями, особливо тих районів, де споживання є істотним і спробувати домовитися про те, щоб ми відмовилися від графіка відключень і перейшли до добровільного обмеження. Мені здається, що це найправильніше рішення", - сказав міністр.

Він додав, що існують організації, які можуть поміняти графік і, наприклад, перейти на нічне виробництво. "Ми постараємося по максимуму згладити графік використання (електроенергії - ред.)", - сказав Демчишин. Відповідаючи на питання про те, на яку максимальну час може відключатися електроенергія, міністр сказав: "Дві години ... Це залежить від температурних режимів. Відпрацьована складна система, вона детально прописана з урахуванням специфіки споживачів".

"Я сподіваюся, що нам найближчим часом вдасться від системи відключень відійти", - сказав Демчишин.

Про це повідомляють у прес-службі ПАТ "Рівне обленерго".