І до Рівненщини докотилися аварійні відключення електроенергії по всій області. Першого грудня Рівнеобленерго попередило про це, а вже другого грудня почало знеструмлювати населені пункти. Як вимикатимуть світло на Рівненщині надалі і як на це вже відреагували жителі Рівного та області?

Жителям Рівне нщини варто готуватись до аварійних відключень електроенергії попередило 1 грудня усіх споживачів Рівне обленерго. А вже наступного дня почало відмикати область від електропостачання. У соцмережах одразу ж створили теми для обговорень - якщо у когось відключень не було, то інші мучились із короткочасними відключеннями. Через відключення не було ні гарячої води, ні тепла, пишуть рівняни. У декого електроенергії не було по шість годин. Обурюються люди найбільше тим, що їх про ті ж відключення не попередили, і вимикають світло, коли заманеться. У Рівне обленерго поспішають пояснити - самі дізнаються про відключення за 10-15 хвилин.

Тому і відключають певні населені пункти, щоб зняти навантаження, а саме зазначену диспетчером кількість мегават. Відтак вже на місці обирають, які міста чи села знеструмити. Така собі лотерея, хоча в обленерго зазначають, намагаються чергувати відключення населених пунктів. Найбільше поки страждає обласний центр.

От тільки мешканці області, на території якої є одна атомна станція, а поряд друга, не до кінця розуміють, чому Рівне нщина потрапила в ряд з іншими, де вимикають електроенергію. Все просто - «Рівне обленерго» є частиною Об’єднаної Енергетичної Системи України і має неухильно виконувати рішення «НЕК Укренерго». Радіти варто хоча б тому, що не доводиться сидіти без світла цілими днями. А щоб зовсім убезпечити себе від перебоїв в електропостачанні, варто починати економити: вимикати зайву лампочку чи електроприлад.