Під час проведення спеціальної оперативно-профілактичної операції «Розшук» завдяки злагодженим діям служб співробітники Здолбунівського РВ УМВС встановили місце знаходження двох осіб, які перебували у розшуку.

Ще на початку цього року співробітники районного відділу міліції у м. Здолбунів задокументували факт збуту наркотичних засобів 36-річним жителем обласного центру.

- За даним фактом співробітники Здолбунівського РВ УМВС відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Після закінчення досудового розслідування обвинувальний акт направили до Здолбунівського районного суду. Однак, обвинувачений на засідання суду щодо розгляду провадження не з’являвся, тому на початку жовтня суд прийняв рішення про оголошення його в розшук, - зазначає начальник Здолбунівського РВ УМВС майор міліції Олександр Панасюк. – Близько двох місяців тривали оперативно-розшукові заходи. Завдяки ефективності їх проведення оперативники встановили місце його знаходження та доставили до зали суду. Там було вирішено питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Ще один мешканець Рівне нського району, 33-річний Олег, теж намагався уникнути відповідальності за скоєне. На початку вересня цього року, на одній із вулиць м. Здолбунів, його зупинили працівники ВДАІ Здолбунівського району. Під час особистого огляду у кишені його штанів виявили та вилучили медичний шприц, заповнений на 3мл. речовиною коричневого кольору, ззовні схожою на наркотичну. Працівники райвідділу міліції відразу розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 309 КК України (незаконне зберігання наркотичних засобів без мети збуту). Однак, на виклики слідчого чоловік до райвідділу навіть і не думав з’являтися. Задля встановлення його місця знаходження слідчий виніс постанову про оголошення Олега в розшук. Завдяки проведенню розшукових заходів оперативники завадили переховуванню чоловіка від слідства.

Ярослава Ногачевська,

Здолбунівський РВ УМВС