Аби заборгованості не виникало, область отримала субвенцію з державного бюджету. У своїх резервах відшукали кошти на процедуру гемодіалізу та інші потреби громади області.

Рік 2014 Рівне нщина може закінчити без боргів. Сесія Рівне нської облради перерозподілила залишки коштів та визначила на що саме підуть міжбюджетні трансферти з державної скарбниці. Зокрема, в області зменшили на понад 2 з половиною мільйони план власних доходів. А ще отримали гроші з державного бюджету, аби коштів вистачило на заробітну плату.

А ще Рівне нщина отримала додаткові гроші на виплату допомоги сім'ям з дітьми, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам, а також на погашення різниці у тарифах та тепло- та водопостачання. Ті ж кошти, які вдалося зекономити в бюджеті, а це 5 з половиною мільйонів, перенаправили на гемодіаліз. Ще півмільйона виділили центру надання екстренної медичної допомоги на придбання паливо-мастильних матеріалів на січень наступного року та ще майже 100 тисяч - на зимову автогуму для автомобілів "швидкої". Самі ж депутати зажадали знати, скільки зможуть зекономити комунальні заклади області. Бо ж частина з них переведена на твердопаливні котли, а в частині є вільні ставки. Ці вивільнені кошти пропонують спрямувати на допомогу учасникам АТО.

Депутати таку пропозицію підтримали. Від питань фінансових перейшли до кадрових. Його ініціювали представники місцевого люстраційного комітету. Зокрема, просили депутатів розглянути питання невідповідності займаній посаді начальника обласного відділення міліції Сергія Максимова.

Розглянути виконання бюджету за цей рік, а також чимало інших питань, депутати облради мають вже 18 грудня на наступному засіданні.