Незвична фотовиставка відкрилася сьогодні на центральному майдані Рівного. Сорок світлин із зони проведення антитерористичної операції, зроблених самими військовими, розповідають про будні на передовій, порятунок поранених та такі рідкі хвилини відпочинку. Прийшли на відкриття виставки і ті, хто став її обличчям.

Майор Денис Сохін родом з Ужгорода, та з 2009 року вважає себе рівнянином. Він один з тих, чиє обличчя на світлинах із зони АТО. На передовій провів більше чотирьох місяців. Каже, нині відчуває гордість за українську армію. А ще за людей, які їй допомагають.

На світлинах виставки - рівненські хлопці. Саме за ними й стежив уважний об'єктив фотографа. Знайшлося на стендах місце і фотографії загиблого у серпні героя - підполковника Віктора Новіцького (27-29). Один з авторів фото керівник прес-центру оперативного командування "Північ" Анатолій Прошин каже: світлини відображають військові будні у зоні АТО. Усі вони справжні, без фальші та постановок, а тому усі - цінні.

Глядачів у виставки чимало. Світлини, які зроблені у зоні АТО у липні-вересні цього року на Луганщині, розчулюють. А ще кажуть: така виставка потрібна, особливо напередодні Дня збройних сил України.

Діятиме виставка на майдані Незалежності з п’ятниці по неділю з 10-ї до 16 години.