Найбільший у світі правозахисний проект 2014 року – Марафоном написання листів – стартує в Рівному об 11:00 8 грудня на майдані Просвіти, 1.

Упродовж двох днів у Рівному кожен городянин зможе стати активістом всесвітньовідомого правозахисного руху Amnesty International та взяти участь у Марафоні написання листів. 8 та 9 грудня охочі зможуть долучитися до двотижневої низки акцій, що відбуватимуться в усьому світі.

Мета Марафону – сприяти у захисті прав «героїв» Марафону, якими цього разу є 8 осіб із різних країн (Україна, Узбекистан, Китай, ОАЕ, Венесуела, Індія, Південна Африка), а також двох громад, права яких були жорстоко порушено. Активісти з усіх куточків світу будуть підписувати петиції адресовані владі країн, де відбулися порушення прав певних людей, та листи солідарності жертвам.

Зокрема, у цьогорічному списку є двоє українців: Олег Сенцов – режисер із Криму, якого влада РФ незаконно доправила до Москви та помістила у СІЗО, а також Ірина Рабченюк – київська вчителька, котра не бачить одним оком після побиття працівником «Беркуту» під час подій Євромайдану.

У Рівному старт Марафону відбудеться 8 грудня об 11:00 за адресою м-н Просвіти 1 (Рівне нська обласна державна адміністрація).

Упродовж 9 грудня листа-петицію можна підписати за адресою вул. Словацького 3а, офіс 7, громадська мережа «Опора»

ДОВІДКОВО.

Перший Марафон написання листів Amnesty International відбувся у Польщі 11 років тому. У 2013 році понад 2,3 мільйона листів було написано у 140 країнах світу. В Україні Марафон написання листів відбуватиметься всьоме – понад 70 волонтерів організують написання листів та акції у 36 містах України. Українські інтернет-користувачі зможуть також долучитися он-лайн на сайті http://marathon.amnesty.org.ua/