За одинадцять місяців 2014 року фахівці землевпорядної служби Рівненської області щодня обробляли понад півтори сотні заяв громадян щодо реєстрації земельних ділянок та видачі витягів з Державного земельного кадастру. Про це повідомили в Головному управлінні Держземагентства в області.

При цьому, станом на початок грудня землевпорядна служба області вже задовільнила 96,5% заяв щодо реєстрації земельних ділянок та видачі витягів.

Так, загалом цього року до територіальних органів Держземагентства в області від громадян та юридичних осіб надійшло 32,2 тис. заяв щодо державної реєстрації ділянок та 16,8 тис. – щодо надання витягів із кадастру.

За одинадцять місяців 2014 року фахівці землевпорядної служби Рівне нської області зареєстрували 31,5 тис. земельних ділянок та надали майже 16 тис. витягів з Державного земельного кадастру, що становить відповідно 97,8% і 95,2% від зареєстрованих заяв.

Як повідомляє Головне управління Держземагентства в області, на сьогодні лідерами в регіоні є землевпорядники Рівне нського району, які зареєстрували цьогоріч 5225 земельних ділянок. Також наполегливо працюють державні кадастрові реєстратори у Здолбунівському районі, котрі зареєстрували 3662 ділянки, у Володимирецькому – 3129, Дубенському – 2317, Сарненському – 2126 ділянок.

Як відомо, надання послуг з реєстрації земельних ділянок належить до компетенції територіальних органів Держземагентства України. Реєстрацію ділянки здійснює державний кадастровий реєстратор, після чого громадяни можуть відшукати свою земельну ділянку на публічній кадастровій карті України, яку можна переглянути за посиланням: http://www.map.land.gov.ua/kadastrova-karta.

У випадку, якщо землевласники чи землекористувачі виявили будь-які неточності щодо земельної ділянки, можна скористатися зворотнім зв’язком на публічній кадастровій карті та звернутися до Держземагентства України. Про це повідомляють в Головному управлінні Держземагентства в Рівне нській області.