Зустріч Тристоронньої контактної групи за участі представників України, Росії і ОБСЄ з врегулювання ситуації на Донбасі запланована на 9 грудня в Мінську. Про це повідомив Президент Петро Порошенко журналістам у місті Чугуїв Харківської області.

«Досягнуто попередньої домовленості про те, що зустріч у Мінську відбудеться 9 грудня», — зазначив Глава держави. За його словами, Україна очікує, що за результатами зустрічі буде затверджений графік реалізації Мінських домовленостей. «9 грудня має відбутися день артилерійської тиші, і протягом 30 днів ми повинні вийти на лінію зіткнення, яка зазначена в Мінському протоколі», — наголосив Президент.

Глава держави підкреслив, що одночасно з цим має відбуватися відведення важкого озброєння, що включає артилерію і техніку, забезпечення ОБСЄ моніторингу за сталим припиненням вогню. Також Петро Порошенко наголосив, що мають бути скасовані псевдовибори, що пройшли на підконтрольних терористам територіях 2 листопада, та розпочатися підготовка до організації місцевих виборів за українським законодавством.

«Я поки зі стриманим оптимізмом дивлюсь на заплановану на 9 грудня зустріч», — підсумував Президент.

Про це йдеться на сайті Рівне нської ОДА.