Рівне стало частиною світового Марафону написання листів. Найбільший у світі правозахисний проект 2014 року стартував і в нашому місті. Висловити свою позицію і підписати петицію на підтримку тих, чиї права порушують, пропонують і місцевим жителям. Першими зробити свій вклад у якнайшвидше вирішення цього питання запропонували рівненським чиновникам.

Стати частиною всесвітньої правозахисної акції пропонують рівнянам. Марафон написання листів покликаний зібрати якомога більше підписів під петиціями до урядів різних країн щодо захисту людей, чиї права були грубо порушені. Цього року підтримати можна дев'ятьох героїв з різних країн: Узбекистану, Китаю, об'єднаних арабських еміратів, Венесуели, Індії, Південної Африки та двох українців.

До проведення акції долучилися і вже відомі своєю діяльністю організації. Їх представники переконані: у третині випадків, героям Марафону все ж вдалося полегшити умови утримання за гратами чи домогтися повного звільнення людини. Тож кожен підпис надзвичайно важливий.

Попри те, що у Рівному марафон проходить уперше, місцеві мешканці активно долучилися до підписання петицій.

Підпримати петиції активісти запропонували і рівненським чиновникам, завітавши у владні кабінети. Упродовж 9 грудня усі охочі також можуть підписати листи-петиції за адресою вул. Словацького 3а, офіс 7.