Низку вакцин і спеціальних медичних препаратів будуть закуповувати за системою і моделлю ООН.

Про це під час засідання Кабміну сказав прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, говорячи про реформу системи охорони здоров’я.

"Що стосується закупівлі лікарських засобів. Це є частина коаліційної угоди і позиція уряду. Ми виділяємо з міністерства охорони здоров’я низку функцій щодо закупівлі лікарських засобів і медичних препаратів і передаємо її до системи Організації Об’єднаних Націй", - сказав Яценюк.

"Низка вакцин і спеціальних медичних препаратів, в тому числі і ВІЛ-інфекція і інші спеціальні лікарські препарати будуть закуповуватись за моделлю і через систему в моделі ООН, ЮНІСЕФ", - додав він.

Яценюк розповів, що уряд готується піти на безпрецедентний крок і до парламенту внесуть законопроект про фактичне визнання усіх лікарських засобів та медичних препаратів, що пройшли реєстрацію в наступних країнах – Європейський Союз, США, Канада, Австралія і Японія.

"Це означає, що ми скасовуємо бюрократичну і корупційну реєстрацію лікарських засобів і медичних препаратів, які пройшли відповідну реєстрацію і ліцензування у цих країнах. Для цього буде внесені відповідні зміни в закон "Про лікарські засоби", - наголосив він.

Джерело: Українська правда