Рік закінчується, а транспортні проблеми не зникають. Черговий раз члени Рівненського міськвиконкому заговорили про пільгові перевезення у громадському транспорті. А ще вкотре згадали тему із запровадженням в обласному центрі великогабаритних автобусів, навіть тариф для них переглянули. Не оминули нагоди поговорити і про впровадження єдиного квитка у транспорті. Щоправда тут відшукали нові проблеми.

У 2015 році рівненські студенти та учні продовжуватимуть їздити у тролейбусах міста за половину вартості. Маршрутні ж таксі так само возитимуть школярів на чверть дешевше. За рік такі пільги обійдуться бюджету міста у мільйон гривень, каже начальник міського управління транспорту. Перевозити усіх пільговиків без обмежень мали б великогабаритні автобуси, які вже тричі намагалися запустити у Рівному. Та через неповернення перевізникам грошей за пільговиків, місто знову з ними розпрощалося. Тепер виконком вирішив підняти їм тариф на перевезення пасажирів.

Знайшли проблему і у впровадженні системі єдиного квитка для громадського транспорту у Рівному. За умовами договору, усі пільговики мають безкоштовно отримати такі проїзні документи. А от кошти на картки має зарахувати держава, яка нині і звичайним перевізникам їх не повертає.

Шукатимуть поради у столичної компанії, яка запровадила подібну систему у Києві. Там єдиний квиток працює на 30 маршрутах. А ще чекають пропозицій від членів виконкому та громади. Хоч, вкотре повторює міський голова, найпростішим вирішенням все ж стало б впровадження адресної допомоги. Тоді, мовляв, всі будуть у рівних умовах розрахунку за проїзд.