Без ліфта сьогодні залишився 2 під'їзд 10-поверхівки на вулиці Мельника 5 у Рівному. Крадії мало того що вкрали цінну деталь, то ще й знищили станцію управління, заміна якої триватиме щонайменше 2 місяці - кажуть в обслуговуючому підприємстві. Це якщо управління ЖКГ гроші знайде та погодить усю документацію. Мешканці будинку уже відчули незручності через зупинку вертикального транспорту, особливо ті, хто живе на верхніх поверхах.

Мешканці цього під'їзду сьогодні неприємно здивовані. Ліфт з ранку не працює. Ще вниз, кажуть, спуститись можна, а от підйом на верхні поверхи десятиповерхівки - ціле випробування. Не знають як бути тим, хто через зупинку вертикального транспорту не може полишити своє житло.

Іванна самотужки спускає візок з малюком з четвертого поверху. Якби знала, що ліфт не працює, - взагалі б не виходила на прогулянку. Надалі, каже, без допомоги обійтися не зможе.

Справа в тому, що вхідні двері до під'їзду з кодовим замком. Та й двері на горище, де встановлене ліфтове обладнання теж замкненні. Але це не зупинило крадіїв.

Працівники "Арм-Еко" застали на місці відчинені двері та знищене обладнання. Кажуть, про несправність повідомив диспетчер.

У цьому році, кажуть в обслуговуючому підприємстві, це перша така крадіжка. На мідній катушці гальм крадії зароблять копійки, а от шкоди зробили майже на сто тисяч гривень. Бо станція відновленню не підлягає - потрібно купувати нову і прокладати заново систему. Але ліфтовики закликають власників прийомів металобрухту не покривати злочинців і не приймати крадені деталі. А усіх, хто знає чиїх це рук справа - поділитись інформацією - за винагороду.

У міськвідділі міліції повідомили: за фактом крадіжки ліфтового обладнання вже відкрили кримінальне провадження. Це вже шосте за рахунком за останні півроку. Хто понесе і чи понесе відповідальність за останню крадіжку "Комунальний патруль" обов'язково розповість.