Будівництво малої ГЕС потужністю 800 кіловат та подальше її функціонування на річці Случ поблизу села Губків Березнівського району не зашкодить об’єктам природно-заповідного фонду. Про це заявив сьогодні під час брифінгу в ОДА директор ТОВ «Енергетична компанія «Случ» Вадим Козлюк.

За його словами, гідроелектростанція сприятиме повноводдю річки Случ, котра останніми роками обміліла, та підніме рівень води в колодязях жителів прилеглих населених пунктів. До того ж, за словами директора енергокомпанії, у підсумках проведених трьох громадських обговорень місцеві громади підтримали будівництво ГЕС.

«Саму ГЕС може обслуговувати 5-6 людей. Та набагато більше робочих місць буде створено на період її будівництва, де будуть залучати місцевих будівельників та спеціалістів, - запевнив Вадим Козлюк. - До того, ж ми свідомо зареєстрували наше підприємство у селі Губків, щоб податки йшли до місцевого бюджету».

Вадим Козлюк зауважив, що не відповідає дійсності інформація, яка з’явилася в ЗМІ, про російський статутний капітал в енергетичній компанії «Случ», яка, за його словами, є виключно чеським підприємством.

«Одним з пріоритетів держави є альтернативні джерела енергії в час, коли країні не вистачає електроенергії. Разом з тим, будівництво ГЕС на річці Случ – це мільйони євро іноземних інвестицій в область», - резюмував під час брифінгу в.о. голови РОДА Юрій Приварський.

Під час брифінгу Юрій Приварський наголосив, що договір оренди землі та відповідні дозволи, які отримало підприємство є законними.

Про це повідомляють на сайті Рівне нської ОДА.