Подарунок під ялинку отримають не діти, а бійці АТО. Принаймні так вирішив соцстрах. Цього року не передбачено коштів на придбання новорічних подарунків для дітей, а усі зекономлені гроші перерахують на допомогу армії. Чи згодні батьки із таким рішенням соцстраху – ми розпитали у рівненських матусь.

Аліна Скороход, спеціаліст із земельних питань:



pic

- Я не бачу нічого поганого в такому рішенні соцстраху. Позитивно ставлюся до такого нововведення, але лише в тому випадку, якщо кошти дійсно підуть на допомогу нашим захисникам, а не чиновникам у кишеню, як це часто буває.

Вікторія Рябко, онлайн-тренер:



pic

- Я тільки обома руками за таку зміну. Річ в тому, що доцільно взагалі припинити виробництво цукерок, я вважаю їх безкорисними. А таким чином ми не лише вбережемо дітей від шкідливих солодощів, а ще й допоможемо армії.

Вікторія Юрчик, фотограф:



pic

- Я приватний підприємець і подарунків для своєї дитини не отримую зовсім. Імовірно, держава виділяє солодощі, але у мене ніколи немає часу, щоб розібратися із цим і піти забрати їх. Тож на новорічний настрій моєї донечки таке нововведення зовсім не вплине. А взагалі я позитивно ставлюся до цього, а лише в тому випадку, якщо зекономлені кошти дійсно підуть на потреби бійців АТО.

Іванна Морозюк, тимчасово не працює:



pic

- Я різко негативно ставлюся до цього. Як можна забирати подарунки у дітей? Люди й так регулярно перераховують гроші і не тільки на потреби армії.

Іванна Рибицька, вихователь:



pic

- До цього я ставлюся позитивно, бо хто ж як не ми потурбується про наших захисників Але на мою думку, потрібно на ці кошти одразу ж купувати те, що потрібно для солдатів. Нехай волонтери самостійно передають речі в руки бійцям. Я вважаю,що це не правильно скидати кошти на незрозумілі рахунки, бо вони знову підуть на новорічні подарунки для наших чиновників (на новий ролз ройс, на крокодилячі сумочки за 60 тис. баксів, на ресторани, в яких за один раз проїдають стільки, що для простого трудяги, українця,потрібно горба гнути пів року). Не мені вам розповідати скільки коштів виділялося на армію, скільки люди жертвували, і ні гривні із цих грошей не побачила армія.

Альона Щеховська, соціальний педагог:



pic

- Я вважаю, що це гарна ідея! А чому б і ні? Я готова пожертвувати подарунком своєї дитини, аби тільки допомогти армії.

Ірина Марценюк:



pic

- Не хочеться відбирати у дітей їхню радість. Це ж все-таки Новий рік і діти чекають подарунків під ялинку. Економити можна на чомусь іншому, бо в деяких сім’ях діти солодощі бачать лише на свята. Краще б депутати із своєї зарплатні виділили гроші.