Щорічно управлінням з питань надзвичайних ситуацій Рівненського міськвиконкому реєструється значна кількість травм, пов'язаних з ожеледдю: за небезпечний сезон лікарі надають допомогу тисячам громадян міста Рівного, які постраждали від падінь на льоду.

Адже саме падіння займають перше місце серед травм невиробничого характеру. Управління з питань надзвичайних ситуацій Рівне нського міськвиконкому нагадує кілька правил жителям міста Рівного з метою попередження травмування під час ожеледиці.

Щоб не потрапити до травмпункту, ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах, ступайте на всю підошву. Пам'ятайте, що поспіх збільшує небезпеку падіння, тому виходьте із будинку обережно.

При порушенні рівноваги - швидко присядьте, це найбільш реальний шанс утриматися на ногах.

Не тримайте руки в кишенях - це збільшує можливість не тільки падіння, але і більш важких травм, особливо переломів.

Обходьте металеві кришки люків. Як правило, вони покриті льодом. Крім того, вони можуть бути погано закріплені і перевертатися, що додає травмувань.

Пам'ятайте, що кращими для льоду є підошви з мікропористої чи іншої м'якої основи та без великих каблуків.

Людям похилого віку краще в "слизькі дні" взагалі не виходити з будинку. Але якщо потреба змусила, обов’язково візьміть палицю з гумовим наконечником або з шипом.

Прогулянки вагітних жінок в ожеледицю без супроводження - небезпечні для здоров'я.

Не виходьте без потреби на вулицю. Не прогулюйтеся із самого краю проїжджої частини дороги. Це небезпечно завжди, а на слизьких дорогах особливо. Заборонено перебігати проїжджу частину дороги під час снігопаду та у ожеледицю. Адже саме у ожеледицю значно збільшується гальмівний шлях машини і падіння перед автомобілем, що рухається, приводить як мінімум до каліцтв, а можливо і до загибелі.

Небезпечні прогулянки в ожеледицю в нетверезому стані. У стані сп'яніння люди не так чутливі до болю і при наявності травми своєчасно не звертаються до лікаря, що завдає згодом додаткові проблеми та неприємності.

Якщо ви впали і через деякий час відчули біль в голові, в суглобах, нудоту, утворилися набряки - терміново зверніться до лікаря в травмпункт, інакше можуть виникнути ускладнення з поганими наслідками. Будьте уважні та обережні!

Про це повідомляють в управління з питань надзвичайних ситуацій