Нові методики освіти розглядали та обговорювали у Рівному. В місті пройшла всеукраїнська науково-практична конференція. Освітяни дискутували на тему нового педагогічного мислення та як це допоможе зробити вітчизняну освіту європейською. Про це вже відомо нашим кореспондентам.

“Нове педагогічне мислення в контексті сучасного європейського освітньо-інформаційного простору”. Саме таку тему розглядали на всеукраїнській науково-практичній конференції, що пройшла у Рівне нському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти. Навчальний заклад практикує тісну співпрацю з іншими ВУзами міста. Це і допомагає здійснювати науково-дослідну роботу та оновлювати методи роботи педагогів.

Координатор конференції Тетяна Гавлітіна запевняє, що результати роботи допоможуть вирішити ряд не тільки важливих, а й першочергових питань.

Євроінтеграційні процеси, що відбуваються в країні не змогли обійти боком і українську педагогіку. Результатом цього і стала книга Світлани Карпенчук "Філософія освіти". В ній і можна знайти відповіді на питання, які були підняті на конференції, адже праці саме цього педагога послуговуються для інновацій та розробок в навчальних закладах області.

Під кінець роботи конференції освітяни обіцяють підготувати посібник, яким зможуть послуговуватись усі навчальні заклади України.