Причина – вимкнення електроенергії. Сигналізація перестає працювати і темрява лише «на руку» злодіям. Міліція на сполох поки не б’є. Щоправда патрулі посилила у районах де зникатиме світло. Правоохоронці кажуть, квартирні крадіжки завжди були найпоширенішим злочином. Як не прикро, але знайти злочинців важко. А тепер і поготів.

Рівнянин Олексій став жертвою квартирних злодіїв. Його помешкання, що знаходиться на вулиці Льонокомбінатівській пограбували. Від камери своє обличчя потерпілий приховує, але як позбувся цінних речей - розповідає.

Таких потерпілих як Олексій у міліції багато. Кажуть, лише за листопад місяць звернулись 10 людей чиї квартири пограбували. А з початку року таких випадків було більше сотні. Постраждалих багато – відсоток розкриття низький. Поки правоохоронцям не вистачає оперативності – зловмисники спритно працюють руками. А саме підбирають ключ, або ламають замок у вхідних дверях - це є найпоширеніші методи потрапляння у квартири.

Саме тому, аби не стати жертвою квартирних крадіїв, фахівці радять ставити надійні вхідні двері. Бо більшість виробників продають лише ілюзію захисту. У дешевих українських та китайських дверях викруткою можна зняти замок, зламати серцевину і потрапити в оселю. У хороших дверях – це зробити не просто. Основну увагу треба приділити захисній фурнітурі замка, яка захищає циліндр від злому. Також такі двері мають й інші ступені захисту.

При нинішніх вимиканнях світла – сигналізація вже не врятує від злодіїв. Тому варто подумати як захистити своє житло від непроханих гостей. Окрім надійних вхідних дверей, не забувайте про грати на вікнах, фірмам та підприємствам варто залучитися підтримкою охоронців. Ну і звісно, якщо ви бачите біля свого будинку підозрілих осіб – телефонуйте за номером 102. Біду краще попередити – ніж ліквідовувати її наслідки.