Командир роти міліції громадської безпеки особливого призначення підполковник міліції Іван Котяш, який нещодавно повернувся із зони АТО, разом зі своїм колегою розповіли та показали вихованцям Олександрійської школи-інтернату про громадянський обов’язок та як сьогодні патріоти України захищають свою Батьківщину.

Зустріч з дітьми відбулась у рамках проведення Всеукраїнського тижня права. В Олександрійській школі-інтернаті одинадцять вихованців і десять з них – хлопці. Майже всі юнаки хочуть бути захисниками Вітчизни. Хтось бачить себе десантником, хтось – правоохоронцем.

— Міліціонери, які були в зоні АТО, розповіли нам, як вони там воювали та якими зусиллями вони захищають нашу Батьківщину, — ділиться враженнями Дмитро, учень восьмого класу Олександрійської школи-інтернату. — Найцікавіше мені було потримати зброю, сфотографуватись з учасниками АТО і зі зброєю. Я хотів би, щоб вони ще до нас приїжджали і ми ще так цікаво спілкувались. Мені це дуже цікаво, адже я мрію бути військовим та вступити у військове училище.

— Діти дивляться новини про події на Сході і в них багато питань виникає, що відбувається в зоні АТО, як там живуть люди, які захищають цілісність України, — розповідає директор комунального закладу «Олександрійська загальноосвітня школа-інтернат» Наталія Тарасевич. — У нас є діти, які висловили бажання продовжити навчання у військових училищах, тому ми запросили правоохоронців, які брали участь у воєнних діях. Діти зрозуміли, що не лише потрібно знати свої права, а й виконувати свої обов’язки та бути гідними своєї держави.

Всі мали змогу потримати в руках справжню бойову зброю, яку привезли з собою спецпризначенці, одягнути бронежилети та подивитись в бінокль. Але найцікавішими для дітей та вчителів були розповіді Івана Леонідовича про ситуацію на Сході, адже така можливість їм випала вперше.

А наостанок діти, вихователі та персонал закладу подарували міліціонерам обереги, зроблені школярами, та разом заспівали правоохоронцям пісню, покладену на вірш Василя Симоненка «Лебеді материнства», слова якої у ці непрості часи для нашої держави стосуються кожного українця.

Про цеповідомили у СЗГ УМВС України в Рівне нській області