Постійна комісія з питань соціальної політики та захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи на своєму засіданні висловила вимогу до органів вищої влади запровадити соціальний супровід учасників АТО, членів їх сімей та внутрішньо переміщених осіб.

Крім того, депутати звернулися до керівника департаменту соцзахисту Ольги Підкидач, з проханням, щоб в органах соціального захисту населення була відповідальна особа, яка консультуватиме та допомагатиме цим категоріям громадян у вирішенні їх проблем.

- До сьогодні неврегульованим залишається питання встановлення відповідного статусу учасникам АТО, які, на щастя, живі. Це мають робити на рівні держави, і ми будемо добиватись цього. Крім того, до мене, голови облради, до облдержадміністрації звертаються члени сімей учасників АТО з проханням надати допомогу у вирішенні різноманітних питань, але цим, перш за все, мають займатися органи соціального захисту. Однак, чомусь виходить, що люди зі своїми проблемами змушені оббивати пороги кабінетів і не факт, що це допомагає вирішити їх питання. Тому ми вимагаємо від органів виконавчої влади забезпечити соціальний супровід цих осіб, - сказав депутат облради, голова постійної комісії Віктор Ольховик.

Присутня на засіданні постійної комісії керівник департаменту соцзахисту Ольга Підкидач пообіцяла забезпечити виконання вимоги депутатів та визначити в органах соцзахисту конкретного працівника, який працюватиме з визначеними категоріями громадян.

Про це повідомили у прес-службі Рівне облради.