Рівненських "Правосеків" вчать бути "карателями". Добровольців, які хочуть їхати на схід і боронити державу, військовій грамоті навчають у Рівному. Вишколи з польової медицини, тактики та теорії військової справи на Рівненщині проводять регулярно.

Тренувальний табір у потаємному місці, поблизу Рівного. Саме тут готують добровольців, яких російська пропаганда називає "карателями", для виконання завдань в антитерористичній операції.

Збираються на вишколи по-партизанськи. Інформацію поширюють з вуст у вуста і через соцмережі. Тут все як насправді, от тільки автомати, в цілях безпеки, - дерев'яні. А військова грамота - здобута старшими побратимами в реальних боях на сході.

Азами поводження зі зброєю тих, для кого автомат в новинку, тут теж навчають.

Важливий розділ у цих навчаннях - курс екстреної польової медицини. Мовляв, мати аптечку і джгут для бійця - навіть не півгарантії виживання в бою, а от вміння надати допомогу і собі, і побратимам - це вже частина успіху.

Частина учасників цього вишколу готується виконувати завдання в лавах добровольчого українського корпусу, який з перших днів воює на сході. А от державного забезпечення чи навіть офіційного статусу - не має. Решта добровольців отримують знання та відточують бойові навички, аби вміти захистити себе і свій дім, коли того вимагатимуть обставини.