У Рівному на Андріївські вечорниці зібрали діток та й рівнян, які найбільше потребують соціального захисту. На вечорницях традиційно ворожили, а незаміжні дівчата намагались дізнатись ім'я судженого. Усіх гостей частували варениками, а чоловіки кусали калиту. Яка вона на смак - знають наші кореспонденти.

Ворожіння та вареники, народні пісні та калита - невід'ємні атрибути Андріївських вечорниць, що вже традиційно пройшли у Рівному. Адже українські народні звичаї допомагають підтримати патріотичний дух в такий непростий для країни час. Організатори запевняють саме тому і провели цей захід, а на свято запросили дітей та найменш соціально-захищених рівнян.

Організатор заходу розповідає, підготуватись до свята було не важко, адже сценарій сформувався на українських народних звичаях. Тут і частували варениками і співали пісень а чоловіки намагались вкусити калиту.

Учасниця вечорниць Олена Козицька розповідає, ця робота дуже важлива, адже подбати про людей похилого віку часто просто немає кому.

Жодні вечорниці не обходяться без ворожіння. Це і є найцікавішим у святі, адже неодружені дівчата хочуть дізнатися хто стане їхнім судженим. За традиціями, результати ворожіння є правдивим і дійсно допомагають знайти чоловіка.

Поки одні куштували вареники, інші вже почали чекати і сподіватись на те, що результати гадання будуть вірними.