15 грудня ц.р. у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулась передача Управлінням СБУ в Рівненській області до фонду бібліотеки добірки книг, які розкривають трагічні сторінки національно-визвольного руху, Голодомору 1932-33 років та інших подій української історії.

Видання укладені на основі розсекречених архівних матеріалів, підготовлених у взаємодії з Українським інститутом національної пам’яті з метою об’єктивного висвітлення минулого нашої держави, збереження історичної пам’яті українського народу.

Передаючи у бібліотеку книги, заступник начальника Управління Богдан Валігура зазначив, що Голодомор 1932-1933 років в Україні назавжди залишиться в пам’яті українців однією з найстрашніших сторінок минулого. Ці події сприймаються суспільством передусім на емоційному рівні. Але в той же час Голодомор – це історичне явище, яке відбувалося у конкретний час, у конкретному місці і є наслідком дій конкретних осіб. Вивчення і розсекречення архівів є надважливим, щоб не допустити повторення трагедій, подібних до тих, що пережив народ України.

Наш народ пам’ятає сторінки свого життя, але з часом відійдуть у небуття свідки трагічних подій Великого Голодомору. А тому варто робити все, щоб нащадки, особливо молодь, знали про ті лихоліття з достовірних джерел та свято берегли їх у пам’яті.



pic

Директор Рівне нської обласної універсальної наукової бібліотеки Валентина Ярощук, прийнявши книги, високо оцінила діяльність Служби безпеки України з підтримки укладання та публікації видань, які розкривають достовірні документальні джерела, пов’язані з подіями Голодомору та новітньої історії України. Запевнила, що ці книги будуть доступними для широкого кола відвідувачів бібліотеки, про їх наявність у бібліотеці буде повідомлено через мережу Інтернет. Сьогодні спостерігається активне звернення молоді, науковців, пересічних громадян до вивчення та ознайомлення з подіями новітньої історії. При цьому вони надають перевагу документальним джерелам та джерелам, які оприлюднені за часів незалежної України. Сподіваємося, що співпраця у цій царині буде продовжуватися.



pic

Про це повідомила прес-група УСБУ в Рівне нській області