До обласної скарбниці з бюджету Сарненського району надійшло 300 тисяч гривень на придбання медикаментів для проведення програмного гемодіалізу хворим з пересадженою ниркою і нирковою недостатністю.

Постійна комісія з питань бюджету, фінансів та податків у ході засідання погодила збільшення доходів загального фонду обласного бюджету на 2014 рік на суму 300 тис. грн. за рахунок субвенції із загального фонду районного бюджету Сарненського району. Ці кошти спрямовані в Центр діалізу Рівне нської обласної клінічної лікарні.

- В області збільшується кількість пацієнтів, які потребують проведення процедури гемодіалізу. Апарати «Штучна нирка» в обласній лікарні перевантажені, але ми маємо два аналогічних в Рівне нській районній лікарні, які фактично простоюють. В планах, найближчим часом тих хворих, які дадуть на це згоду і кому зручно добиратися в Клевань, перевести на процедури в район. Робота відділення у Рівне нській ЦРЛ фінансово забезпечуватиметься з обласного бюджету, - розповів голова Рівне нської обласної ради Михайло Кириллов.

Про це повідомляють у прес-службі Рівне нської обласної ради