Цьогоріч близько 45 тисяч безробітних мешканців Рівненщини скористалися послугами служби зайнятості. Як результат – працевлаштовано майже 29 тисяч громадян. Роботу отримали й півтисячі людей з особливими потребами, що на 17 відсотків більше, аніж торік. Про це повідомляє обласний центр зайнятості.

Збільшилася й кількість безробітних, які започаткували власну справу за рахунок отримання одноразової допомоги по безробіттю. Цьогоріч таку фінансову підтримку отримали 878 майбутніх підприємців, а це на півтори сотні більше минулого року.

Також, понад 9 тисяч осіб перекваліфіковано, а більше 6 тисяч – залучено до громадських робіт. Як і торік, ситуація на ринку праці Рівне нщини характеризується постійним попитом на кваліфікованих робітників з інструментом та працівників сфери торгівлі і послуг.

Нагадаємо, станом на 1 грудня цього року кількість зареєстрованих безробітних у центрах зайнятості Рівне нщини становила майже 16 тисяч осіб. З їх числа 60 відсотків жінки, 50 відсотків - молодь у віці до 35 років та близько 48 відсотків – мешканці сільської місцевості. Кількість вакансій у базі даних обласної служби зайнятості на сьогодні становить 1 тисячу одиниць. У середньому за рік на 1 вакансію претендувало 15 безробітних.