У четвер, 18 грудня, о 15:00 годині, у Рівненській бібліотеці відбудеться презентація трьох книг Надії Супрун-Яремко: «Поліфонія», збірника «Народні пісні Рівненщини» та монографії «Сопілкова музика гуцулів».

У «Поліфонії» висвітлюються норми поліфонії європейської класичної, української народної та духовної музики. Це навчальний посібник, призначений студентам факультетів музичних вишів та училищ мистецтв і культури.

Фонографічний збірник «Народні пісні Рівне нщини» є результатом збирацької і транскрипційної роботи студентів кафедри музичного фольклору Інституту мистецтв РДГУ, що здійснювалась упродовж 10 років (2004-2014) під керівництвом Надії Супрун-Яремко, Раїси Цапун та М. Бабич. У книзі ноти і тексти 625 обрядових, станкових та ліричних пісень, зібраних у 46 поселеннях 14 районів Рівне нської області. Автор ідеї М. Борейко.

Моногафія «Сопілкова музика гуцулів» є результатом багаторічної науково-творчої і педагогічної роботи в галузі карпатознавства кандидата мистецтвознавства Богдана Івановича Яремка. Вона базується на зібраних ним у фольклористичних експедиціях і досліджених 29 різножанрових п’єсах, що репрезентують гуцульську сопілкову традицію Космацько-Шепітського-Уторопського регіону Косівського району Івано-Франківської області. Розлянуто конструкції, будову, звукоряди, аплікатури глобулярних сопілок і методичні поради щодо оволодіння грою на них, також «творчі портрети» провідних весільних сопілкарів Миколи Думитрака, Петра Реведжука, Григорія Линдюка, Миколи Павлюка і музикознавчий аналіз їхніх сопілкових п’єс.