Під час проведення оперативно-профілактичних заходів «Нічне місто», які тривали місяць, співробітники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, виявили осіб, які займались проституцією, та склали адміністративні протоколи за статтею 181-1 КУпАП.

У ході заходів правоохоронці виявили дев’ять фактів розповсюдження предметів порнографічного характеру.

— Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкриті кримінальні провадження за статтею 301 Кримінального кодексу України (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів), — зазначив начальник ВБЗПТЛ УМВС України в Рівне нській області Михайло Войлов. – Міліціонери встановили, що чоловіки розміщували фото- та відеоматеріали порнографічного характеру в соціальних мережах. Наразі особи їх встановлені та п’ятьом з них вже оголошено про підозру.

Під час проведення санкціонованих обшуків міліціонери виявили два мобільних телефони, чотири системні блоки, планшет та 350 дисків, які містять інформацію про скоєння кримінальних правопорушень. Все вилучене направлено на проведення експертизи до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС.

- Під час відпрацювань «Нічного міста» правоохоронці виявили по три факти сутенерства, втягнення особи в заняття проституцією та створення або утримання місць розпусти і звідництва, — продовжив Михайло Войлов.— Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтями 302 і 303 Кримінального кодексу України.

За даними СЗГ УМВС України в Рівне нській області, на даний час проводяться досудові розслідування, за результатами яких винні будуть притягнуті до відповідальності згідно з чинним законодавством.