Прийшло свято на вулицю Гагаріна у Рівному. Ще наприкінці минулого тижня там зрізали верхній шар дорожнього покриття. А це перший передвісник того, що дорогу таки ремонтуватимуть. А от коли почнуть, поки не відомо. Принаймні керівництво ПрАТ Рівнеавтошляхбуд, яке і виконуватиме роботи на вулиці Гагаріна на зв'язок не виходить. Комунальний патруль спробував з'ясувати, чому у Рівному беруться за дороги взимку.

Тільки настає зима у нас беруться за дороги. Нині поспішають використати кошти на ремонт доріг та вулиць області які надійшли від збору за першу реєстрацію транспортного засобу. На сайті Рівне нської облради опублікований перелік об'єктів, які планують відремонтувати за 5,4 мільйона гривень які надійшли до бюджету додатково. Ї вирішили першочергово спрямувати на об'єкти, які мають розроблену проектно-кошторисну документацію.

Отож у Рівному 941 тисяча 527 грн. піде на капітальний ремонт ділянки вул. Гагаріна (від вул.Грушевського до вул..Кн.Романа) та мільйон 442,31 тис.грн. - передбачено на капітальний ремонт ділянки вул.Соборної (від вул.Коцюбинського до вул.Кн.Острозького).

Нагадаємо, саме із останнім відрізком дорожнього полотна вийшов казус - ще у вересні минулоріч капітальним ремонтом ділянки вулиці Соборної від вул.Коцюбинського до вул.Кн.Острозького мало займатися тернопільське ТОВ "Техно-Буд-Центр", яке ремонтувало Соборну у центрі. Але ця ділянка і досі із зрізаним асфальтом і.... трамплінами для автомобілів. На початку жовтня начальник міськШЕУ прокоментував це так:

Хто ремонтуватиме Соборну поки невідомо. З області на цю дорогу надійде нагадаю майже півтора мільйона гривень. А от що вдасться зробити за майже мільйон на вулиці Гагаріна побачимо. Угоду на виконання тут капремонту обласне укб уклало із ПрАТ Рівне автошляхбуд. Втім, нині підприємство виконало тільки підготовчі роботи - фрезерування та підняття бордюрів. це так на тисяч 300. Решту робіт мають виконати уже в наступному році. Очевидно, що вартість робіт переглядатиметься, адже кошторис складений за розцінками 2013 року. Де братимуть гроші на вулицю Гагаріна Комунальний патруль обов'язково розповість. Нині ж капремонт цієї ділянки фахівці оцінюють щонайменше в 5 мільйонів гривень. Рівне нські ж водії одностайні. Кажуть - чекають тут Європи.