Працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, викрили незаконну діяльність злочинної групи, яка займалась сутенерством у Рівному.

Організатором групи виступила Олександра зі Львова. Вона і очолила налагоджений бізнес у формі надання сексуальних послуг за винагороду, до якого залучила львів’янку Ульяну та рівнянина Юрія.

Для пошуку клієнтів Олександра розміщувала на сайтах знайомств оголошення про надання сексуальних послуг з фотографіями повій, а також залишала номер телефону, який використовувала виключно для отримання замовлень від клієнтів. Чоловіки домовлялися з нею про зустрічі та оплату, після чого Юрій дославляв повій у наймані квартири.

Олександра як організатор та керівник злочинної групи встановила клієнтам порядок розрахунку за надані сексуальні послуги. За одну годину «розваги» з дівчиною клієнт мав сплатити 300 гривень, за доставку повії до клієнта — ще 50 гривень, або таку ж суму за використання орендованої квартири, підготовленої для надання у ній сексуальних послуг. Повія при цьому з одного виклику віддавала для сутенера 100 гривень. Крім того, щомісяця з кожної дівчини збирали кошти на оплату оренди квартир у Рівному та по 1600 гривень – для запобігання притягнення до відповідальності за незаконну діяльність.

— За даними фактами відкрито кримінальні провадження за частиною 2 статті 302 та частиною 3 статті 303 Кримінального кодексу України. Учасникам злочинної групи повідомлено про підозру, — зазначив начальник ВБЗПТЛ УМВС України в Рівне нській області Михайло Войлов. — А дівчат, які надавали сексуальні послуги, притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 181-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Рівне нський міський суд засудив кожного з учасників до пяти років позбавлення волі з іспитовим строком один рік.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України в Рівне нській області