Привабити туристів у місто можна його історією, цікавими закладами, або ж поєднанням і першого і другого. Такий мікс вже наступного року може з'явитися у Рівному. Одне з найстаріших підприємств обласного центру вирішило не лише офіційно визначити дату свого заснування, а ще й відкрити музей цілого напряму виробництва.

Історія міста - це не лише військові дії, а й підприємства, які у ньому працюють. Одним з найстаріших у Рівному лишається місцевий пивзавод. Адже варити хмільний напій у нашому місці розпочали іще в кінці 19 століття. До того ж на тому самому місці, де працює й зараз.

Точної дати заснування рівненського пивзаводу поки не знайшли. Тож орієнтуються на письмові згадки про підприємство.

Окрім письмової згадки про історію підприємства свідчать і медалі різноманітних виставок. Вони розміщені й на пляшці того періоду. А от торговий знак заводу "Бергшлос" можна знайти на акції підприємства 1913 року. 1847 рік вирішили увіковічнити на гербі рівненської пивоварні. Тут знайшлося місце і сучасному торговому знаку, і традиційним пивним атребутам: діжці, келиху та лопаті для солоду (014112). Аби знайдені експонати пивної історії не ховалися від людського ока, їх планують представити у музеї.

Розташувати музей планують у одному з найстаріших корпусів, аби зберегти дух 19 століття. Та й реконструкцію сучасних приміщень продовжують дотримуючись архітектурного стилю того часу. Спробувати на смак пиво, яке варив Бергшлос майже двісті років тому нині не дозволяють технології, нарікають пивовари. Проте вже готують подарунок поціновувачам хмільного напою.