Рівняни та жителі Рівненщини вже готуються до новорічних свят, але важливо, аби ці свята не залишили по собі неприємні спогади. Тому під час святкувань треба знати, скільки можна пити, щоб це не завдало великої шкоди організму.

Перш за все, лікарі наголошують на тому, що вживання алкоголю може спричинити появу зайвих кілограмів та негативно позначитися на здоров'ї.

Проте, є кілька способів уникнути неприємних наслідків новорічного застілля. Експерти пропонують з'їсти на голодний шлунок вершкове масло – це перше правило хорошого святкування. Воно створить захисну плівку у шлунку і алкоголь не одразу буде всмоктуватись в кров.

Крім того, лікарі радять звернути увагу на закуску. Хліб, наприклад, не "дружить" з міцними напоями через те, що випічка містить дріжджі. Фрукти не в'яжуться – із елітними бренді та коньяком через великий вміст цукру та їх слід замінити горіхами і нежирним м'ясом, наприклад, бастурмою.

Вино треба пити із сиром, особливо з блакитною пліснявою. Особливу увагу варто звернути на те, щоб не змішувати алкогольні напої під час святкування. Особливо, коли мова йде про слабоалкогольні напої разом із міцними – це коктейль молотова для вашого організму. А якщо змішати сильні алкогольні напої з шампанським, можна навіть почати марити.

Також лікарі не радять випивати більше двохсот п'ятдесяти грамів шампанського. Крім того, його радять вживати виключно перед їжею.

Для горілки чи коньяку безпечна доза складає близько ста грамів. Вживаючи такі напої, як мартіні чи лікер, слід дотримуватись обмеження у триста грам.

Проте, лікарі попереджають, що доза може залежити від особливостей організму кожної окремої людини, а тому краще випити менше аніж "перебрати". Проте, ліпше за все відмовитись від алкоголю взагалі.

Джерело: ТСН