Єдиному квитку у Рівному таки бути. Угоду про його запровадження напередодні підписав міський голова Рівного. Її розглянули й депутати міської ради. У залі не обійшлося без суперечок та взаємних звинувачень. А перед будівлею з'явився такий популярний останнім часом сміттєвий бак.

Справжній аншлаг зібрала сесія Рівне нської міської ради 18 грудня. Щоправда, не депутатський. Зал рясніє порожніми кріслами.

Розпочати роботу трьом десяткам обранців довелося під пильним наглядом сотень очей рівненських перевізників. Вони прийшли з однією вимогою: зняти з розгляду на цьому пленарному засіданні питання про затвердження договору реалізації системи електронного квитка. Депутати - проти, та погоджуються розглянути це питання першим у порядку денному. Представник інвестора переконує: угода про запровадження електронного квитка передбачає також і закупівлю нових тролейбусів для Рівного. А ще додає: є у ньому переваги і для самих перевізників.

Також каже, система дає чіткий контроль пасажиропотоків, що дозволить розробити нові схеми руху громадського транспорту. Перевізники опонують: чому обрали саме корейську фірму, а не сусідню з Луцька. Та й взагалі систему варто запровадити за рік, а то й п'ять - коли ситуація в країні стабілізується.

Міський голова наголошує: міг взагалі не виносити це питання на сесію, достатньо було лише його підпису під угодою. Наголошує: інвестори пообіцяли - впровадження системи навпаки дасть більші прибутки перевізникам. А ще каже: наступного року 173 маршрути йдуть на тендер. Саме їх і планують віддати тролейбусному управлінню, якому інвестори мають закупити новий транспорт.

За словами представника інвестора змусити приватних перевізників обладнати свій транспорт системою електронного квитка ніхто не зможе. Встановлюватимуть його поки лише на міському транспорті. Для приватних перевізників ще принаймні рік нічого не зміниться. Вислухавши чимало аргументів сторін, суперечок та звинувачень, депутати голосують та підтримують підписану угоду з корейцями. Перевізники покидають залу. Та вже за кілька хвилин під будівлею міськради з'являється... смітник. Перевізники кажуть: поставили його як символ, адресований і депутатам, і чиновникам, і представнику фірми-інвестора, бо ж не все у питанні так "чисто".

Іще за кілька хвилин перевізники знову намагаються повернутись у сесійну залу. Та наражаються на міліцейський кордон. Черговий раз вже у кулуарах їх заспокоює начальник управління транспорту.

До сесійної зали перевізники так і не зайшли. Кажуть: не пустили міліціонери. А ще обіцяють зібратися й між собою вирішити, що робити далі.