Рівенська облрада поповнилась двома депутатами. Посвідчення сьогодні отримали свободівець Юрій Осіпчук, який балотувався у 2010-му від Фронту Змін і Віталій Сухович - представник народної партії Литвина. А ще на горіхи від депутатів сьогодні перепало обласному прокурору та головному податківцю області.

На обласну сесію після двомісячної перерви завітав екс-голова облдержадміністрації Сергій Рибачок. В компанії зі своїм політичним повіреним, а нині - очільником облуправління охорони здоров'я.

Інтригу присутності тримали до кінця сесійного дня. А спершу - вирішили заслухати обласного прокурора. І дізнались неприємну новину: за організацію антимайдану на Рівне нщині нікого не покарано, і покарано, скоріш за все, не буде.

Натомість кримінальна справа, за викидання першого заступника голови облради і досі відкрита.

Наступним за трибуну покликали головного податківця області. Мовляв бізнес-клімат на Рівне нщині щось не сприятливий.

Покращувати бузнес-клімат обласні обранці вирішили радикально: звернулись до Верховної ради з проханням допрацювати закони і в державну фіскальну службу з проханням скоротити - звільнити половину податківців в регіоні.

Далі - заключили з десяток контрактів з керівниками комунальних підприємств, прийняли план роботи на наступний рік. Поява на трибуні керівника облвиборчкому - нарешті зняла завісу втаємниченості. В кінці сесійного дня інавгурували двох нових депутатів облради.

Замість померлого колеги посвідчення сьогодні отримав представник народної партії Віталій Сухович, і свободівець Юрій Осіпчук, який балотувався у 2010-му від Фронту Змін та змінить в облраді вже народного обранця Вадима Сидорчука.