16 грудня 2014 року о 12.00 год. спільно з керівниками навчальних закладів, заступниками директорів з виховної роботи, лідерами учнівського самоврядування за участю заступника міського голови Галини Кульчинської проведено нараду з розподілу коштів, які зібрано на міському благодійному ярмарку «Героям слава», що відбувся 13 грудня 2014 року.

Як було розподілено кошти зібрані на благодійному ярмарку (детальний звіт)

Діти, батьки, педагоги загальноосвітніх закладів, вихованці підліткових клубів, народні майстри з любов’ю і надією готували новорічно-різдвяні сувеніри, придбавши які, рівняни подарували надію пораненим воїнам на повноцінне життя.

За результатами спільної наради вирішено розподілити кошти у сумі 70 тис. 447 грн. таким пораненим бійцям: 1.Василь Пелиш.

Герою-айдарівцю Василеві Пелишу терористи по-звірячому відрубали руку, на якій було витатуйовано українську символіку. У цей момент він кричав: "Слава Україні!"...Зараз Василя прооперували в обласному військовому госпіталі. Він вдячний усім землякам за теплу зустріч, за допомогу, а особливо вдячний тим, хто “витягнув” його з полону. Герой зізнався, що у полоні думки були про одне: вибратись. Тепер 19-тирічний хлопчина вже думає, як закінчити перерване навчання і навчитися усе робити лівою рукою, каже, що без правої - важко. А після лікування і реабілітації є надія мати протез. Принаймні, йому пообіцяли допомогти. Ми дякуємо Богові, що хлопець залишився живим, однак нашим обов´язком є не просто захоплюватися його героїчним подвигом та вигукувати "Слава Герою!", а допомагати реально. Хто чим може. Адже попереду реабілітація, протезування.

Діти міста Рівного відправили Василю Пелишу 10 тис.грн. 2. Руслан Карпець.

24-річний Руслан Карпець - солдат військової частини оперативного командування «Північ». Був помічником кулеметника гірськопіхотної частини. Півроку провів під кулями та обстрілами. 14 вересня в бою під Дебальцевим його поранили. Боєць провів у польовому шпиталі , потім - місяць у реанімації. Переніс дев'ять важких операцій. Лікарі ампутували руку по саме плече. Тепер рятують ліву ногу. Запропонували допомогу в Україні. Утім, протез малофункціональний і матиме лише косметичний ефект. За кордоном пообіцяли зробити такий протез, що фактично цілком замінюватиме руку. Навіть, можна буде відчувати доторки. У Руслана так ампутована рука, що йому потрібний спеціальний протез, тому що він немає суглоба і його на Україні зробити не можна. Діти міста Рівного відправили Руслану Карпцю 10 тис.грн.

3. Сергій Калитюк.

21-річний житель Дніпропетровська Сергій Калитюк потрапив на Схід в перші дні антитерористичної операції. 19 червня сепаратисти вчинили засідку на українських військових. Сергій рятував друзів на полі бою і сам "схопив" 5 куль. Це були важкі поранення. Кілька місяців Сергій був прикутий до лікарняного ліжка. Спершу Харківському, а згодом у Львівському військових госпіталях. Тепер десантник на інвалідному візку. "Поріг чутливості потроху опускається - якщо раніше я не відчував дотик на рівні грудей, то зараз вже відчуваю на рівні живота", - розповідає Сергій. "Лікарі поки не говорять про реабілітацію, але надія є. Діти міста Рівного відправили Сергію Калитюку 10 тис.грн. 4. Сергій Товстик.

Він прикривав з гранатометом своїх товаришів на блок-пості, встиг підбити танк противника, але через важкі поранення залишився без обох рук. Історія уродженця Дніпропетровщини Сергія Товстика вражає. Зараз він перебуває у Львівському військовому шпиталі. Попереду - місяці лікування та реабілітації. Але медики та родина вже шукають гроші на протези, вони обійдуться у десятки тисяч доларів. Медики із багаторічним досвідом зізнаються – таких важких поранень вони ще не бачили. Одну руку Сергій Товстик втратив на полі бою. За другу хірурги намагалися боротися, але і її довелося ампутувати. Сергій до війни працював програмістом. Штучні руки йому готові виготовити у Львові. Але щоб вони були максимально функціональними - необхідні дорогі комплектуючі. Сам Сергій запевняє, попри поранення він не втрачає оптимізму.

Діти міста Рівного відправили Сергію Товстику 10 тис.грн. 5. Сергій Романовський.

Сергій Романовський – 24-річний кадровий офіцер, старший лейтенант, ротний 80-ої аеромобільної бригади. 5 вересня під населеним пунктом Щастя - Сергій з побратимами вступили в прямий бій з диверсійно-розвідувальною групою супротивника. В їх бронемашину потрапив снаряд і Сергій отримав компресійну травму, нога була стиснута понівеченим металом підбитої машини.

Два тижні тому Сергію ампутували праву ногу…. У нього на утриманні піврічний син і дружина в декреті.

Діти міста Рівного відправили Сергію Романовському10 тис.грн. 6. Федорин Роман.

З 19 травня 2014 року старший солдат ФЕДОРИН Роман Анатолійович в складі артилерійської батареї з батальйонної тактичної групи 80-ої окремої аеромобільної бригади приймав безпосередню участь в антитерористичній операції в Луганській області. В ході виконання бойових завдань здійснив більше 40 виїздів по підвезенню озброєння та боєприпасів по території області. 08 липня 2014 року під час виконання бойового завдання по транспортуванню гаубиці Д-30 для знищення живої сили та техніки противника, перебуваючи у складі розрахунку гармати, Роман потрапив під раптовий мінометний обстріл. В результаті розриву міни на позиції гаубиці, військовослужбовець отримав тяжке осколкове поранення правого стегна. У військовому медично-клінічному центрі Північного регіону м.Харкова під час складної операції йому було ампутовано праву ногу. Згодом Федорина Романа перевезли до Києва. Слухаючи розповідь Романа, починаєш розуміти: попри пережите, він не б’є себе у груди, що патріот. Він йшов на смерть, аби дати життя Україні. Він – УКРАЇНЕЦЬ! Мама Федорина Романа забрала гроші у сумі 10 тис.грн. особисто, про що складений акт. 7. Мерзлікін Дмитро Юрійович

Мерзлікін Дмитро Юрійович – офіцер, проходив службу в Яворівській окремій механізованій бригаді військової частини оперативного командування «Північ». В складі батальйону і тактичної групи приймав участь в антитерористичній операції на Донбасі. Виконував бойове завдання під час якого отримав важке поранення. Поєднана вогнепальна крайньо-скелетна травма, забій головного мозку. Вогнепальне сліпе осколкове поранення середньої зони обличчя з багатоуламковим переломом коронарного відростка нижньої щелепи справа стінок правої верхньощелепної пазухи зі значним зміщенням уламків. Перелом правої вилицевої кістки з незначним зміщенням уламків, стороннє тіло лівої привушно-жувальної ділянки. Множинні вогнепальні поранення м'яких тканин. Наскрізне правої сідничної ділянки, сліпе лівого стегна в верхній третині по внутрішній поверхні, дотичне лівої гомілки в верхній третині по передній поверхні з багатоуламковим переломом великогомілкової кістки та зміщенням уламків. Посттравмтична невропатія правого ліктьового та малогомілкового нерва. Посттравматична анемія важкого ступеня. Львівський ВМКЦ проведено 33 операції.

Діти міста Рівного відправили Дмитру Мерзлікіну 10 347, 15 грн.

Про це повідомили у відділі інформаційно-аналітичного забезпечення виконавчого комітету Рівне нської міської ради