Уже з настанням мінімальних морозів і появою холодного мокрого вітру ми спостерігаємо ще одну неприємну супутню зимню проблему – потріскані губи. В чому ж причина та як уникнути цієї неприємності?

Наші губи у небезпеці від зовнішніх подразників щохвилини, адже на вулиці ми розмовляємо, їмо, п'ємо, цілуємося. Тріскаються губи часто і майже у всіх, для цього не обов'язково цілуватися на морозі або облизувати губи. Цьому явищу є достатньо пояснень: у шкірі губ зовсім немає сальних залоз, які б пом'якшували шкіру. Низька вологість, сухий вітер забирає вологу, і шкіра губ пересихає, починає лущитися, тріскатися. Ускладнює ситуацію звичка облизувати губи, через яку вони тріскаються ще більше. Якщо цю засохлу шкірку обдерти, то може з'явитися кровоточивість і запросто занесеться інфекція.

Правила догляду за губами взимку:

1. Гігієнічні засоби. Перед виходом на вулицю користуйтеся гігієнічною помадою. Вона зволожує, пом'якшує шкіру.

2. Не облизуйте губи. Слина, що потрапила на губи, буде випаровуватися, і губи будуть сильніше пересихати. Крім того, в слині є кислоти, які допомагають розщеплювати їжу. Вони можуть викликати подразнення пошкодженої шкіри. До речі, щоб відучитися від цієї шкідливої звички, наносіть на губи сік алое – його гіркий смак швидко відіб'є бажання кусати або облизувати губи.

3. Робіть маски для губ. Губи потребують вітамінів та мікроелементів. Підійдуть для губ маски з меду або морквяного соку.

4. Не користуйтеся помадами і блисками занадто водянистих структур.

5. Пийте вітаміни. Для губ потрібні вітаміни А і Е. Вони містяться в моркві, перці, сирі, печінці, сирі, горосі, яйцях, мигдалі і шпинаті.

6. Якщо вже з'явилися тріщини, необхідно провести відновлювальні процедури за допомогою косметичного парафіну, шар якого треба накласти на очищені губи.

7. Для очищення губ підійде м'який пілінг з використанням оливкової олії і цукру.

8. Балуйте свої губи масажем. Це допоможе запобігти старінню шкіри і посилить кровообіг. Масаж можна робити за допомогою серветки або зубної щітки.

9. Утримайтеся від куріння.

10. На ніч наносіть на губи живильний крем.

Якщо проблема не проходить, слід звернутися до лікаря.

Джерело: Web Medicine